Festival svobody v Pardubicích v režii studentů konzervatoře

Náš spolek ve spolupráci se studenty pardubické konzervatoře a dalších středních škol se rozhodl připomenout si 17. listopad, svátek oslavující osvobození od totality. V rámci celorepublikové akce Festival svobody uspořádal sérii koncertů, kterými oslavil výročí sametové revoluce. Na hlavním koncertu festivalu 17. listopadu v sále pardubické radnice se podíleli jak studenti členové Českého akademického orchestru, tak žáci okolních ZUŠek.
„Sólově se představí hráči na nástroje od houslí po trombon ze ZUŠek od Přelouče po Holice. Věřím, že to bude pro žáky vítaná příležitost zahrát si s budoucími profesionály. Doufám, že se nám podaří založit novou tradici,“ říká Jan Hrubeš.
Koncerty v pondělí 20. a v úterý 21. listopadu nabídly vždy od 18 hodin to nejlepší z pardubické konzervatoře. Na pondělním koncertě sólistů v Malém sále Domu hudby se od 18 hodin představili ti nejlepší studenti konzervatoře, mimo jiné houslista Martin Zdvihal, varhaník Adam Suk nebo trombonista Richard Kosuk. Den poté, 21. listopadu ve společenském sále Zámku večer patřil komorním souborům, například smyčcovému ansámblu, který nedávno sklízel ovace například v nizozemském Haagu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *